Starostové pro Liberecký kraj moji obhajobu neplatí

Zaznamenal jsem, že se veřejně diskutuje o tom, jestli je správné, že Starostové pro Liberecký kraj (SLK) platí náklady na moje soudní spory. Je před volbami a někteří lidé prostě a jednoduše neunesli rozhodnutí krajského soudu v Liberci, který mě v květnu zprostil obžaloby. A tak šíří nepravdy.

Skutečnost je přitom jednoduchá: SLK moji obhajobu neplatí, to je nepravdivá informace, zveřejněná s cílem mě poškodit. Hnutí mi poskytlo půjčku v celkové výši 1,5 milionu, na kterou existuje smlouva o úvěru a byla uzavřena v roce 2015. Půjčka figuruje od počátku v mém majetkovém přiznání, které jako politicky činná osoba zveřejňuji.

Předpokládám, že splatit tuhle půjčku mi pomůže odškodnění za nespravedlivé stíhání, kterého se domůžu poté, co soud pravomocně vyhraju. Za to, že celá kauza trvá šestý rok a státní zástupce z ní vytvořil nepřehlednou kauzu, nenesu žádnou odpovědnost.

Soudní spor je nákladný, do dnešního dne mě stál už více než 2 miliony korun a jsem vděčný, že jsem si na něj mohl půjčit od hnutí, ve kterém působím, a nemusím tak být za půjčku zavázaný bance nebo komukoliv jinému.

PS: K celé věci jsem se vyjádřil také v médiích – viz. článek v Hospodářských novinách ze dne 7. 7. 2020.