Hrádek uspoří více než 100 milionů!

Lávka Hrádek nad NisouTransparentní výběrová řízení na opravy povodňových škod v Hrádku nad Nisou.

V pondělí 21. května 2012 se v Hrádku nad Nisou se za účasti medií uskutečnila okružní cesta Hrádkem nad Nisou, spojenou s představením realizovaných oprav obecního majetku, který, který byl zničen povodní v srpnu roku 2010. 

„Dá se říct že jsme v polovině. Máme tři mosty a tři nás čekají a jsme také zhruba v polovině oprav chodníků a silnic. Většinu oprav chceme dokončit do konce letošního roku. Včera jsme otevřeli novou lávku u Koruny“ 


Začátek cesty byl na Horním náměstí v Hrádku nad Nisou. Pro novináře zde byl připraven mikrobus hrádeckých hasičů. Postupně navštívili nový most U Nývltů v Doníně, novou lávku U Koruny v Loučné, cyklostezku Kristýna – Trojzemí, seznámili se s rekonstrukcí ulic v Loučné a Doníně a opravou hrází na Kristýně. 

Novináři obdrželi podrobné informační materiály, jak byly jednotlivé opravy a stavby financovány a jaké akce ještě město Hrádek nad Nisou v oblasti odstraňování povodňových škod připravuje. Celková předpokládaná cena oprav obecního majetku byla 236 mil. Kč. Díky transparentním výběrovým řízením město realizuje tyto opravy dle smluv o dílo s dodavateli za cenu 126 mil. Kč.

 

Bc. Martin Půta
Starosta Hrádku nad Nisou a kandidát na hejtmana za hnutí Starostové pro Liberecký kraj

Lávka Hrádek nad Nisou - povodněLávka Hrádek nad Nisou - povodně 2010