Strážníci městské policie posilují noční služby

Hradek1Realitou posledních dnů v Hrádku nad Nisou je zvýšené množství krádeží v nočních hodinách. Jde přitom většinou o drobné krádeže se škodou do pěti tisíc korun. Drzost zlodějů přitom nezná míru. Neváhají přelézat ploty a krást na zahradách a dvorech domů uprostřed města. Nedávno zcizili jízdní kola z balkónu v prvním patře domu.

„Rozhodli jsme se, že s okamžitou platností změníme rozpis služeb strážníků městské policie tak, aby byli ve službě po celou noc. Hlídky budou společné s Policií ČR. Vyvineme maximální úsilí, abychom zajistili bezpečnost ve městě.“

Po dohodě s Policií ČR budou nyní v Hrádku nad Nisou v noci v terénu dvě hlídky. „Potřebujeme také pomoc obyvatel. V případě, že uvidí podezřelé osoby, je potřeba upozornit buď strážníky Městské policie, nebo Policii ČR“ žádá Jan Krečman, velitel hrádecké Městské policie. „Díky všímavosti obyvatel se dnes v noci podařilo zadržet dva pachatele krádeží“, dodává.

Situací ve městě se zabývali i zastupitelé na středeční zasedání. Jedním z cílů je navýšit v budoucnu počet městských strážníků. V současnosti jich je ve službě pět.

Ke zvýšení bezpečnosti v centru přispěla také instalace kamerového systému při loňské rekonstrukci náměstí. Na začátku června byl v Hrádku nad Nisou kamerový systém rozšířen. Ke třem kamerám, které monitorují Horní náměstí a přilehlé ulice, přibyla čtvrtá, která je umístěna v městském parku.

 

Vít Štrupl