Streetfotbal s Martinem Půtou

fotbalový zápasŽe politici nemusí být vždy jen nudní papaláši v oblecích, to na vlastní kůži poznali účastníci streetfotbalových turnajů, které se uskutečnily 12. 6. 2012 na frýdlantském náměstí T. G. Masaryka, 13. 6. 2012 na náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci a 14. 6. 2012 na Mírovém náměstí v Jablonci nad Nisou. V každém z měst vyrostlo přenosné fotbalové hřiště a mladí lidé z Libereckého kraje tak získali mimořádnou příležitost zahrát si fotbal proti politikům nebo i s nimi.

Fotbalového utkání se zúčastnilo i politické hnutí Starostové pro Liberecký kraj v čele se starostou Hrádku nad Nisou a kandidátem na hejtmana Martinem Půtou, který v turnajích ukázal své sportovní schopnosti. V jeho týmu ho podpořili i starosta Kamenického Šenova František Kučera, starosta Desné Marek Pieter, ale dokonce i dvě ženy – starostka Doks Eva Burešová spolu s místostarostkou Semil Lenou Mlejnkovou byly pro tým velkou oporou.

Cílem této akce bylo přiblížit politiky mladým lidem a dát jim možnost poznat je i z jiné strany , aby si na ně mohli vytvořit svůj vlastní názor. U politiků šlo o netradiční zpestření jejich pracovní náplně. Na turnaje, které probíhaly v lehce neformálním duchu a za výborného počasí, budou účastníci jistě dlouho vzpomínat.

„Bylo pro mě zajímavé sledovat politiky, které jsem dosud znal jenom z novin, takhle naživo,“ svěřil se se svými dojmy návštěvník libereckého turnaje Filip Ferbr, student místního gymnázia. „Ukázalo se, že mnozí z nich jsou mnohem sympatičtější, než by se z médií mohlo zdát.“

fotbalový zápasfotbalový zápas