Sněm Starostů pro Liberecký kraj nominuje svého hejtmana Martina Půtu na předsedu celostátních Starostů a nezávislých

(tisková zpráva)
Sněm politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK), který se uskutečnil dne 6. 3. 2014 v Bílém Kostele nad Nisou, přijal usnesení, ve kterém podpořil svého předsedu a hejtmana Libereckého kraje, Martina Půtu, aby se ucházel o pozici předsedy politického hnutí Starostové a nezávislí (STAN).

Sněm našeho hnutí byl pro mě klíčovým momentem v mém rozhodování, zda se o tento post budu ucházet. Jak jsem již avizoval, chtěl jsem si vyslechnout co nejvíce názorů našich členů a podporovatelů. Jejich pohled je pro mě zásadní. Jsem velmi rád, že sněm mě jednoznačně podpořil v tom, abych na předsedu hnutí STAN kandidoval,“ řekl Martin Půta.

Starostové pro Liberecký kraj do vedení kraje přišli dělat otevřenou, slušnou a vstřícnou politiku. To samé chce Martin Půta prosazovat i v novém vedení celostátních Starostů a má v tom plnou podporu Starostů pro Liberecký kraj jako hnutí, které takové zásady už několik let naplňuje v praxi na komunální i krajské úrovni. SLK bude nadále působit v kraji jako samostatné hnutí se vzájemnou spoluprací a podporou hejtmana Martina Půty, neboť má v kraji silnou členskou základnu (47 členů – starostů, místostarostů) a více jak dvojnásobek podporovatelů.

Martin Půta má naši plnou důvěru a jsem ráda, že se můžeme pokusit přenést tyto základní principy slušné politiky na celostátní úroveň,“ podotkla Lena Mlejnková, místostarostka Semil a členka SLK.

Jako starostové si jsme vědomi, že rozhodování o úrovni života v našich obcích a městech je významně ovlivněno celostátní politikou. Nechceme se uzavřít a tvářit se, že se nás vyšší politika netýká. Martin Půta je zkušený starosta a hejtman, známe jeho způsoby slušné a transparentní politiky a budeme rádi, pokud se je pokusí přenést přes hranice Libereckého kraje,“ řekla Eva Burešová, starostka Doks, členka SLK.

Otevřeně říkám, že chci být hejtmanem a hájit zájmy kraje, a pokud o to budou členové SLK a veřejnost stát, jsem připraven naši práci na kraji v roce 2016 obhajovat. Myslím, že na úrovni obcí, měst i kraje lze reálně dosáhnout více konkrétních výsledků než v parlamentu. Angažmá v něm není teď mým cílem,“ uzavřel Půta.

Martin Půta, hejtman LK