Martin Půta se zúčastnil diskuse s kandidáty na hejtmana, moderoval Martin Komárek (MFDnes)

 

Ve čtvrtek 20. 9. se Martin Půta zúčastnil veřejné diskuse s kandidáty na hejtmana, kterou moderoval hlavní komentátor MFDnes Martin Komárek. Akci zorganizovalo občanské sdružení LOS v rámci akce „Hrajeme o náš kraj“. Skvěle zorganizované akce ve velkém sále Krajské vědecké knihovny v Liberci se dále zúčastnili Ing. Lidie Vajnerová za SOS, Mgr. Jan Korytář za Změnu pro LK, Stanislav Mackovík za KSČM, Jiří Kočandrle za TOP09 . Omluvila se kandidátka za ODS paní Eva Bartoňová i kandidátka za ČSSD paní Lenka Kadlecová, kterou nahradil stranický kolega radní Bc. Radek Cikl.

Dynamická debata jak mezi vlastními kandidáty tak s aktivním publikem se týkala především problémů korupce, dalšího směřování kraje a tématům jako např. co nabízejí politici současné mladé generaci. Diskuse jasne ukázala, že velké strany – především ČSSD a ODS a především současné vedení Libereckého kraje je pro veřejnost zcela nedůvěryhodné a sliby pana Cikla, že do 14 dnů budou na krajském webu veškeré informace o hospodaření kraje zveřejňovat zní vcelku úsměvně. Po již medializovaných kauzách jako udržba silnicLK, výběrové řízení na dopravní obslužnost v kraji, nebo nákup nafty je toto ujištění zcela absurdní. 

Kromě masivní kritiky současného vedení kraje, které znělo především z opozičních stran, je třeba zdůraznit, že Martin Půta jako jediný z kandidátů dokázal jasným způsobem popsat a definovat určitou vizi a budoucí směřování kraje v případě jeho zvolení hejtmanem. “ Ve spolupráci s obcemi, neziskovými organizacemi a otevřenou diskusí  s občany,  je třeba najít priority kraje, které budou splňovat potřeby a očekávání většiny obyvatel Libereckého kraje“ 

Více informací najdete na strankach občanského sdružení LOS nebo na webu www.hrajemeonaskraj.cz