Nad Bodem Trojmezí opět zavlály vlajky

znakOpakované krádeže stožárů vlajek na Trojmezí přiměly města, aby zde vlajky vyvěšovali pouze v době slavností. Protože si však toto jedinečné místo zaslouží takovéto ztvárnění, nalezly města řešení a doufají, že plastové stožáry zabrání „sběračům kovů“ jejich odcizení.

Čtyři vlajky třepetající se ve větru, patřily v posledních letech ke koloritu Bodu Trojmezí a zdůrazňovali tak jedinečný charakter tohoto místa. Poté, co město Hrádek přišlo o druhý stožár s českou vlajkou a i Bogatyni a Žitavu postihl stejný osud, umísťovaly se sem tyto stožáry pouze během slavností.

Starostové toto však viděli jenom jako provizorní řešení a tak na řídící skupině Svazku měst Malý trojúhelník Bogatynia-Hrádek nad Nisou-Zittau“ rozhodli o zakoupení nových stožárů – tentokrát plastových – které byly financovány ze společného rozpočtu Svazku měst. 

Uvidíme, zda toto řešení bylo dostačující. V rámci prevence budou Bod Trojmezí hlídat v nepravidelných intervalech i foto-pasti. Pohled na stožáry s vlajkami tak jistě potěší nejen turisty, ale i místní obyvatele, pro které se toto místo stalo častým cílem jejich procházek.

 

Zpracovala ThMgr. Hedvika Zimmermannová – Společný sekretariát Svazku měst Malý trojúhelník, hedvika.z@eurnet.cz

http://www.maly-trojuhelnik.eu/

 

trojmezí