Kraj v tichosti zahájil výběrové řízení na údržbu silnic za 2 miliardy!

Tisková konference před zasedáním zastupitelstva Libereckého kraje dne 26. 6. 2012 přinesla zásadní kritiku vedení Libereckého kraje a představitelů ČSSD. Hnutí Starostové pro Liberecký kraj a členové klubu zastupitelů SLK se kriticky vyjádřili k bodům programu jednání zastupitelstva LK. 

„Především upozorňujeme na velmi zvláštní okolnosti, týkající se výběrového řízení na údržbu krajských silnic v celkové hodnotě převyšující 2 miliardy Kč! Nikdo nás o tomto chystaném výběrovém řízení nikdo neinformoval, řízení bylo zahájeno den před účinností nového zákona o zadávání veřejných zakázek a zdá se, že nastavené finanční podmínky pro uchazeče budou vyhovovat jen jednomu zájemci – Silnice LK a.s. Zároveň zavazuje rozpočet kraje na dalších 10 let.“

Zastupitelé za hnutí Starostové pro Liberecký kraj se dále kriticky vyjádřili k dalším bodům jako např. nákup energií, obsah časopisu Idol nebo nerovnoměrné dotace do sportu.

Další informace budou k dispozici na webu www.starostoveprolibereckykraj.cz v podrobné zprávě, která bude ke stažení v průběhu příštích 2 dnů.