Starostové pro Liberecký kraj vybrali svého lídra kandidátky pro krajské volby

(Tisková zpráva – Liberec, 4. 11. 2015)

V říjnu 2016 po čtyřech letech znovu proběhnou volby do zastupitelstev krajů. Na sněmu SLK, který se konal v pondělí 2. 11. 2015, projednávali jeho účastníci, kdo v Libereckém kraji povede kandidátku jako její lídr. „Členové SLK se rozhodli dát do voleb znovu silný mandát stávajícímu hejtmanovi Martinu Půtovi. Byl navržen jako jediný kandidát a v tajné volbě získal 97 % všech hlasů“, řekl Marek Pieter, předseda SLK a náměstek hejtmana.

Martin Půta je zakládajícím členem SLK, jehož předsedou byl v letech 2009 až 2014, v současné době je členem STAN. Hejtmanem Libereckého kraje byl zvolen v listopadu 2012, v návaznosti na toto své zvolení rezignoval na funkci starosty Hrádku nad Nisou, kde byl předtím starostou zvolen třikrát za sebou, poprvé v roce 2002. Martin Půta je dále předsedou Euroregionu Nisa (od roku 2011) a místopředsedou Rady Asociace krajů ČR (od dubna 2014).

Za takto jednoznačně deklarovanou podporu svým kolegům děkuji, vnímám ji jako ocenění nejenom mojí dosavadní práce, ale především fungování Libereckého kraje v posledních třech letech. Kraj jsme otevřeli pro občany, naše hospodaření je stabilní, mnohem více investujeme do oprav majetku, vloni i letos přes 1 miliardu korun. Dokázali jsme přitom snížit zadlužení kraje o jednu třetinu. To jsou výsledky, na které bych chtěl navázat a pracovat pro Liberecký kraj i v dalších letech“, doplnil Martin Půta.

Marek Pieter, předseda SLK

sněm SLK listopad 2015 sněm SLK listopad 2015 sněm SLK listopad 2015 sněm SLK listopad 2015